Mida teha fimoga?

Kas Te olete palju selle fimo-tüüpi saviga kokku puutunud? Ma ise avastasin selle toreda materjali alles eelmisel aastal ning seda täitsa juhuslikult ühest käsitööpoest. Nüüdseks olen sellest valmistanud juba loendamatu hulga asju ja julgen järjest raskemaid projekte käsile võtta.

Põhimõtteliselt on fimo (või mis iganes teise firma samade omadustega toote) näol tegemist polümeersaviga, mida on saada väga paljudes erinevates toonides ning ka erineva töötlusega (nt läikiv või matt). Juba ainuüksi sellised valikud teevad sellega töötamise väga mugavaks, sest valida on pea piiritu arv värve.

Ning mis teeb sellest kodus asjade valmistamise eriti lihtsaks on see, et sellest valmistatud asju saab ahjus kuivatada. Jah, täitsa tavalises koduses ahjus ja vaid veidi rohkem kui 100 kraadi juures (vast nii pool tundi). Seega saate mingi asja valmis voolida ja selle ka kohe ahju pista.

Olen lugenud, et selliselt kõvaks läinud fimot saab isegi saagida ja sinna auke puurida! Ma ise olen kõik vajalikud tükid enne pehmest savist valmis teinud ja ka augud varem sisse teinud (kõrrega).

Mõned asjad, mida ma olen fimost teinud:

  1. Ehted – peamiselt kõrvarõngad, kuid ka erinevaid juppe võrude ja keede jaoks.
  2. Lapsele nukkude jaoks söögiasju (tordid, kommid).
  3. Nööbid. Väga palju nööpe, see on üks mu lemmikuid – ei pea poest sobivat taga ajama, vaid teed selle ise valmis.

Fimo

Leave a comment